Get Adobe Flash player
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Werkgroep Groen - Wijktuin Rekerdijk

Wijktuin Rekerdijk Gesloten

Afgelopen zaterdag (3 november) hebben de vrijwilligers van de Wijktuin Rekerdijk de laatste werkzaamheden voor de winter uitgevoerd. De tuin is vanaf nu gesloten en de vrijwilligers gaan van hun wel verdiende rust genieten. In het voorjaar van 2019, medio maart, zullen wij de poort weer openen op de zaterdagochtend e.e.a. is afhankelijk van het weer.

Lees meer...

Zomermarkt

Zaterdag 23 juni is er op de Wijktuin Rekerdijk weer de traditionele zomermarkt van 12:00 tot 15:00 uur. Er zijn weer diverse kramen met o.a. een Imker, Strovlechtster, Eigen gemaakte poppenkleertjes, Scharensliep voor het slijpen van al uw gereedschap, medicinale producten gemaakt van bijenwas en nog veel meer.

Lees meer...

Wijktuin Rekerdijk weer open

De Wijktuin Rekerdijk is weer open op de zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Er is weer enthousiast begonnen met het verwijderen van uitgebloeide planten, snoeiwerk en het opruimen van de vele kleine takjes die in de tuin zwerven na de laatste stormen. Heeft u interesse om te helpen of wilt u wat plantjes voor in boomspiegel kom dan gerust langs. De koffie staat klaar.

Tot ziens op de Wijktuin Rekerdijk

Bijzondere vogel op Wijktuin Rekerdijk

Op de wijktuin Rekerdijk zijn bijzondere vogels gespot namelijk de Halsband Parkiet. Maandag 27 november zaten er 7 stuks in een boom. Het is een groene vogel met een rood snaveltje en als hij vliegt zie iets geel in zijn vleugels. Hij heeft een schel geluid dus loopt u eens langs de Rekerdijk kijk dan of u ze ziet.

Halsband Parkiet -Wijktuin Huiswaard - foto 1Halsband Parkiet - Wijktuin Huiswaard - foto 2

Wijktuin Rekerdijk jarig

Wijktuin 10 jaarZaterdag 26 september viert de Wijktuin Rekerdijk van 10:00 tot 12:00 uur haar 10 jarig bestaan. Op die dag houden wij een planten- en bollenmarkt voor het opfleuren van een boomspiegel en/of plantsoen. Er zijn planten uit eigen tuin, maar ook winterharde violen en bollen.

U bent allen van harte welkom. De koffie en/of thee staat klaar.

Groen Agenda

De Wijktuin aan de Rekerdijk is vanaf half maart op zaterdagen open van 10.00 - 12.00 uur. 

Wilt u met ons meetuinieren? U kunt via meer informatie inwinnen of zich aanmelden.

Stichting Wijkraad Huiswaard - Postbus 9445 - 1800 GK  Alkmaar